Monika Pučelj se je rodila 14.10.1984 v Slovenj Gradcu mami Mariji in očetu Maksu. Ime ji je dala njena štiri leta starejša sestra Maja. Obiskovala je osnovno šolo Franja Goloba Prevalje in že kot otrok oboževala petje, saj se je v družini vedno pelo in igralo. V času osnovne šole se je nekaj let učila igrati klavir in kitaro ter tako večkrat nastopila na šolskih in drugih lokalnih prireditvah. Takrat so bile njene vzornice Irena Vrčkovnik, Marta Zore in Helena Blagne. Čeprav so vsi zelo radi prisluhnili njenemu petju, Monika od začetka ni imela želje po javnem nastopanju.
Ob koncu osnovne šole je leta 1999 prvič nastopila na najstniških Melodijah morja in sonca s pesmijo Na plaži ne laži prebila led in se tako soočila z njenim prvim festivalom.
--------------------------------------------------------------------------------
Ko je postala dijakinja gimnazije Ravne na Koroškem, je postala tudi želja po petju vedno večja. Ob podpori družine in vseh, ki so verjeli vanjo, se je odločila, da začne počasi graditi svojo glasbeno kariero.
Na primorskem je začela sodelovati z Danilom Kocjančičem, Drago Mislej-Mefom in Marino Legovičem. Tako se je leta 2000 zopet predstavila na najstniških Melodijah morja in sonca s pesmijo Adijo, leta 2001 pa uspešno s Kolumbom nastopila v oddaji Orion.
Sledilo je večje glasbeno tekmovanje EMA 2002, kjer se je predstavila širšemu slovenskemu občinstvu in vse očarala s pesmijo Mi paše ter dosegla peto mesto.
Prav tako je z Mi paše junija 2002 nastopila v Avstriji na Vrbskem jezeru, kjer je na festivalu Songfestival Velden 2002 zastopala Slovenijo in prepričljivo zmagala. Monika je v času počitnic z bendom nastopala v Avstriji na Klopinskem jezeru in si vsak dan nabirala pevske izkušnje.
--------------------------------------------------------------------------------
Novembra 2002 je pri založbi ZKP RTS izdala svojo prvo zgoščenko Mi paše.
Ker so v življenju vedno dobrodošle spremembe, je Monika leta 2003 zamenjala ekipo avtorjev in pričela sodelovati z Alešem Klinarjem, Anjo Rupel in FrancijemZabukovcem. Sodelovanje je obrodilo sadove in na melodijah morja in sonca je s pesmijo Ti ob meni si tudi zmagala.
Po končani gimnaziji se je odločila za študij slovenistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ko je kmalu ugotovila, da jo želje in cilji, ki si jih je zastavila vodijo drugam, se je odločila za šolanje kozmetičarke.
Leta 2004 je nastopila na EMI in prepevala Nič ne ustavi me. V maju je posnela svoj prvi videospot za pesem Daj, pozabi me, ki ga je posnela v sodelovanju z RTV Slovenija pod taktirko režiserja Vena Jemeršiča.
Nastop na Melodijah morja in sonca 2005 ji je prinesel nagrado Grand Prix Nedeljskega dnevnika za celoten nastop. Prepevala je pesem Ko poletje zadiši. Z balado Oprosti mi, je istega leta jeseni prvič nastopila na Slovenski popevki.
Leta 2006 je na EMI prestavila pesem Ostani z mano, dosegla peto mesto in aprila izdala svojo drugo zgoščenko pri založbi ZKP RTS. Z nastopom na melodija morja in sonca je s Fešto osvojila nagrado za najboljši scenski nastop.
Naslednje leto je na festivalu Melodije morja in sonca s pesmijo Samo še en dan osvojila tretje mesto.
Jeseni istega leta je Monika posnela čisto lastno skladbo Potiskaš me ob tla, za katero je posnela videospot in se zaradi dobrih odzivov nanjo odločila, da bo tudi v prihodnje pesmi pisala sama.
Monika je tipična tehtnica. Je estet in ljubi vse kar ji daje navdih za življenje. Za sabo ima veliko glasbenih izkušenj, a kot pravi sama »To še ni vse, še veliko moram dati od sebe«.